Állások egyenesen a munkáltatótól!

Robot

A közvetlen-állások robot tevékenysége

A közvetlen-állások robot a munkáltatók karrier oldalait keresi, és azokról tölti le az ott található állásokat. Más jellegű oldalakat pl. híroldal, sport stb nem keresi fel. A munkaerő közvetítők, és más hirdetőoldalak nem célcsoportja a robotnak. Elsősorban magyarországi munkáltatókat keres, de néhány külföldi vállalkozás is feldolgozásra kerül.

A robot korlátai

A kozvetlen-allasok robot a letöltött html szöveget tudja elemezni, nem "látja" a kész weboldalt. Nem futtat javascriptet, és nem működnek a css-el beállított képi elemek. Speciális esetekben, az elemzendő url megszerzésére post http metódussal működő formokat is meghívhat, illetve ajax hívásokat is le tud utánozni.

Így zárható ki a közvetlen-állások robot az Ön weboldaláról (robots.txt)

User-agent: JobKereso, Jobkereso, Nutch

Disallow: /

Jogi problémák

Néhány site, illetve weboldal jogi nyilatkozat formájában deklarálja, hogy az adott weboldal nem dolgozható fel, nem tárolható, nem közölhető újra etc. A robot nem képes jogi szövegeket értelmezni, ezért ezeket az oldalakat is le fogja tölteni, fel fogja dolgozni, és tárolni is fogja. A fentiek elkerülésének a módja, hogy a weboldal az iparág szabványait követve, a robots.txt-ben meghatározza hogy a tartalommal mit szabad csinálni és mit nem, ezeket a közvetlen-állások robot teljes mértékben betartja. Természetesen ha valaki személyesen kéri, a weboldalát eltávolítom a keresőből ennek hiányában is, de ez automatikusan csak a robots.txt, illetve a robots meta tag alkalmazásával oldható meg.